Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi marinari chinezi, tâlhăriţi în Portul Constanţa

ro

14 Feb, 2012 15:04 965 Marime text

În data de 13.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat şi reţinut un cetăţean român care deposedase de bunuri doi marinari chinezi în Portul Constanţa. Poliţiştii de frontieră au fost informaţi de agentul de shipping al unei nave sub pavilion Hong Kong, ancorată în Portul Constanţa, că doi membri ai echipajului au fost deposedaţi de bunurile achiziţionate dintr-un supermarket de pe raza municipiului Constanţa. Cei doi marinari, de cetăţenie chineză, au declarat că au fost preluaţi de la navă de un cetăţean român care s-a recomandat a fi şofer de taxi şi care i-a transportat la supermarket pentru a-şi achiziţiona diverse bunuri.

La revenirea în Portul Constanţa, în zona de acces a porţii numărul 1, în momentul în care au coborât din autorurismul marca Dacia Logan pentru a fi luaţi în evidenţă de lucrătorul Poliţiei de Frontieră, şoferul a demarat în trombă fără a le înapoia bunurile.

În urma verificărilor a fost identificat şi reţinut I.D. de 44 ani, domiciliat fără forme legale în municipiul Constanţa, care se afla la volanul autoturismului descris de cei doi marinari chinezi.

În interiorul autoturismului au fost găsite bunurile indicate, în valoare de 632 lei, conform bonurilor fiscale prezentate de marinari. Pe numele celui în cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 215, alin. 1 şi 2 din Codul Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii