Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi inspectori RAR şi angajatul unei firme au fost trimişi în judecată. Ei sunt arestaţi la domiciliu

ro

07 Jun, 2016 17:49 3778 Marime text
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus, la data de 02.06.2016, trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, a inculpaților:

         S.F. - inspector în cadrul Registrului Auto Român – reprezentanţa Tulcea, cu privire la săvârșirea infracţiunilor de luare de mită și trafic de influenţă, ambele în formă continuată;
         S.A. - inspector în cadrul Registrului Auto Român – reprezentanţa Tulcea, cu privire la săvârșirea infracţiunilor de luare de mită, instigare la dare de mită și trafic de influenţă, toate în formă continuată;
         S.F. - angajat al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracţiunilor de dare de mită și trafic de influenţă, ambele în formă continuată.
 
Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Tulcea s-au sesizat din oficiu cu privire la activitatea infracțională a inculpaților, fiind delegați de procuror să efectueze acte de procedură penală.

Prin rechizitoriul întocmit, procurorul a reținut faptul că, între inculpatul S.F., angajat al unei societăți comerciale din Tulcea ce deţine o staţie I.T.P. şi inginerii din cadrul Registrului Auto Român – reprezentanţa Tulcea s-a creat o relaţie extraprofesională, ilicită, privind pretinderea/primirea unor sume de bani în vederea exercitării influenţei asupra angajaţilor R.A.R. şi primirea unor sume de bani de către aceștia în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

În fapt, inculpatul S.F. era contactat de diferite persoane, cărora le asigura influenţa pe lângă inginerii R.A.R., solicitând, în principiu, suma de 200 de lei, ce era primită ulterior verificării tehnice a autoturismului clientului şi obţinerii vizelor necesare. Din cei 200 de lei, suma de 150 lei era remisă inginerului R.A.R. care efectua verificarea tehnică a autoturismului în cauză.

Astfel, în perioada august – septembrie 2015, în împrejurările descrise mai sus, inculpatul S.F. a primit de la 6 persoane peste 840 lei și alte foloase (pește), pentru a-și exercita influența asupra înlocuitorului şefului de reprezentanţă R.A.R. în vederea efectuării unor controale și reprogramări auto.

Totodată, în perioada august – septembrie 2015, inculpatul S.A. a primit de la 3 persoane suma totală de 740 lei și produse alcoolice (coniac), pentru verificările auto și pentru intervenții pe lângă inginerii din cadrul RAR în vederea efectuării operaţiunilor de certificare autenticitate, eliberare/modificare CIF și  ITP.

De asemenea, în perioada 2012-2015, inculpatul S.F. a primit suma de totală de 2130 lei, precum și diferite băuturi alcoolice și produse alimentare și a oferit suma de 1700 lei mai multor angajați din cadrul R.A.R, pentru încălcarea atribuțiilor de serviciu referitoare la verificarea autoturismelor aparținând unui număr de 13 persoane.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de menținere a măsurilor preventive dispuse în cauză.
Pentru documentarea activității infracționale a persoanelor menționate, s-a beneficiat de suportul Serviciilor Operații si Tehnic din cadrul D.G.A..

De asemenea, la efectuarea cercetărilor și-au adus contribuția lucrătorii D.I.P.I.-S.I.P.I. Tulcea.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii