Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi constănţeni, printre exemplele negative ale Poliţiei Române

ro

13 Mar, 2012 01:08 659 Marime text
Direcţia Rutieră – I.G.P.R. şi Regia Autonomă - Registrul Auto Român, au organizat o acţiune comună, la nivel naţional, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor de transport în regim de taxi.
   
Controlul tehnic în trafic a vizat verificarea funcţionării mecanismului de frânare, sistemului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi gradul de poluare prin eliminarea noxelor, autenticitatea seriilor de identificare ale vehiculelor, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia. La acţiune au participat peste 700 poliţişti rutieri şi peste 100 specialişti din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Român, având ca dotare 66 autolaboratoare de control tehnic. În cadrul acţiunii au fost controlate aproape 5.000 de autovehicule, fiind constatate 500 de abateri contravenţionale, astfel: 83 referindu-se la defecţiuni tehnice, 21 la neefectuarea în termen a inspecţiei tehnice periodice obligatorie, 126 la emisia de noxe peste limita legal admisă, 16 la neconcordanţa dintre datele înscrise în certificatul de înmatriculare şi caracteristicile tehnice ale vehiculului şi 1648 alte abateri de la normele rutiere. Au fost reţinute 92 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 19 pentru defecţiuni tehnice grave ale mecanismului de direcţie sau ale sistemului de frânare şi au fost retrase 225 certificate de înmatriculare, dintre care 83 pentru alte genuri de defecţiuni, cu gravitate mai redusă. Poliţiştii rutieri au dispus în 32 cazuri, imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul creat de defecţiunile tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor evenimente rutiere.
 
Exemple:
În judeţul Constanţa a fost depistat un conducător auto 47 ani, din municipiul Constanţa, conducând un autoturism, având un permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul. De asemenea, odată cu verificarea documentelor prezentate de cel în cauză s-a observat faptul că permisul de conducere prezenta urme de contrafacere, peste categoria “A” aplicându-se o folie transparentă, cu categoria ,,B”, categorie nedeţinută legal de conducătorul vehiculului. În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală. Tot în judeţul Constanţa a fost depistat un bărbat de 31 ani, din municipiul Constanţa, conducând un autoturism aparţinând unei societăţi ce are ca principal obiect de activitate transportul de persoane în regim de taxi, având defecţiuni grave la mecanismul de direcţie. A fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 99 alin.1 pct. 18, din O.U.G. nr. 195/2002 fiindu-i reţinut şi certificatul de înmatriculare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii