Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi constănţeni, prinşi în timp ce pescuiau ilegal rapane din Marea Neagră

ro

27 Jun, 2016 11:18 5628 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Punctul de Lucru Midia - au depistat doi bărbaţi din judeţul Constanţa care pescuiseră ilegal din Marea Neagră 85 kg de rapana, folosind costume de scafandru.
 
Ieri, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Punctul de Lucru Midia - au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, ocazie cu care au observat, în bazinul portuar Midia, o persoană de sex masculin, echipată cu un costum de scafandru, care pescuia rapană din Marea Neagră. După colectare, rapana era adusă la mal şi predată unui alt cetăţean român.
   
În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt R.F., în vârstă de 48 de ani şi P.C., în vârstă de 30 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, care nu aveau documente legale pentru efectuarea activităţilor de pescuit.
 
Pe mal au fost descoperite două coşuri din plasă ce conţineau cantitatea de 85 kg rapană în stare proaspătă, care a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
    
În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.a din O.U.G. 23/2008.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii