Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi brokeri au fost reținuți pentru înșelăciuni pe bursa de capital

ro

01 Sep, 2016 08:41 1710 Marime text
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.– S.T. Piteşti, cercetează doi bărbaţi bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 4.000.000 de lei, prin infracţiuni economice pe bursa de capital. Cei doi au fost reținuți. BărbațIi au 28, respectiv 30 de ani, amândoi din municipiul București. Aceștia au fost reținuți.

Cei în cauză sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani, manipulare a pieţei de capital, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Astfel, din cercetări, a reieşit că în perioada 2010–2012, în calitate de agenţi delegaţi (brokeri), bărbații ar fi efectuat tranzacţii pe bursă prin procedee fictive şi ar fi indus în eroare mai multe persoane cărora le-au tranzacţionat acţiunile fără ştirea lor, folosind ordine de tranzacţionare contrafăcute.

Ulterior, aceștia ar fi folosit sumele obţinute din tranzacţionarea ilicită a acţiunilor pentru a cumpăra acţiuni la un preţ supraevaluat din portofoliul propriu, obţinând un folos material injust şi aducând prejudicii persoanelor reprezentate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii