Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi belgieni au traversat ilegal Dunărea, cu un trunchi de copac, pentru a ajunge în Ucraina

ro

13 Aug, 2015 10:46 1396 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, ieri, în zona localităţii de frontieră Pardina din judeţul Tulcea, doi cetăţeni din Belgia, care intenţionau să treacă înot fluviul Dunărea, pentru a ajunge ilegal în Republica Ucraina.
Polițiștii observaseră două persoane care înotau pe fluviul Dunărea dinspre malul românesc spre cel ucrainean. Imediat, a fost declanșată o operațiune de interceptare a celor două persoane, polițiștii acționând cu o ambarcațiune rapidă de intervenție.
Cele două persoane, bărbat și femeie, care nu vorbeau limba română, înotau cu ajutorul unei plute improvizate dintr-un trunchi de copac, având atașate bagajele personale învelite în saci menajeri.
Persoanele au fost preluate în ambarcațiune și ulterior conduse pentru verificări la sediul SPF Pardina, unde s-a stabilit faptul că este vorba de cetățeni belgieni, în vârstă de 26 de ani. Aceștia au declarat că sunt turiști, au vizitat Delta Dunării şi intenționau să ajungă în Ucraina pentru a vizita unele obiective turistice mai puțin promovate, după ce contactaseră, printr-o aplicație online, o persoană din țara vecină care se oferise să-i cazeze gratuit.
Polițiștii de frontieră au început cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tentativă de ieșire din țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută și sancționată de art. 262. alin 3 din Codul Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii