Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bărbaţi reţinuţi după ce au introdus în ţară droguri de mare risc. Cum au procedat

ro

17 Nov, 2017 12:41 1645 Marime text
Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ionescu Răzvan Octavian şi Alexandru Leonard, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc şi trafic ilicit internațional de droguri de risc. 

Potrivit rechizitoriului, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie - noiembrie 2017, inculpatul Ionescu Răzvan Octavian a procurat de pe teritoriul Spaniei cantitatea de 1.593,1 g cannabis pe care a transportat-o până la punctul de lucru al unui supermarket din localitatea Santa Eularia, Ibiza de unde a expediat-o, la data de 01.11.2017, pe cale rutieră în România, ambalată într-un geamantan tip troler, destinatar fiind inculpatul Andrevici Alexandru Leonard.

La data de 12.11.2017, geamantanul a fost transportat cu un autovehicul fiind introdus în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

La data de 16.11.2017, inculpaţii Ionescu Răzvan Octavian și Andrevici Alexandru Leonard s-au deplasat împreună la punctul de lucru al unei societăţi de transport din zona Gării de Nord, de unde acesta din urmă a preluat geamantanul mai sus menționat și l-a transportat până la o adresă din municipiul București, sector 6. În perioada în care inculpatul Andrevici Alexandru Leonard a așteptat predarea coletului, inculpatul Ionescu Răzvan Octavian a rămas în apropierea acestuia, supraveghind zona și asigurându-se că nu sunt urmăriți.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.", menţionează procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii