Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi agenţi de poliţie din cadrul IPJ Constanţa au primit Emblema de onoare a MAI. Cu ce au ieşit în evidenţă

ro

17 Jul, 2019 11:10 2985 Marime text
 Pe 16 iulie 2019, în prezența ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, s-a sărbătorit pentru al doilea an consecutiv Ziua Ministerului Afacerilor Interne printr-o festivitate menită să pună în valoare și să recompenseze faptele de eroism ale polițiștilor, pompierilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și piloților salvatori. De la IPJ Constanţa, doi agenţi au primit distincţia onorabilă.

Faptele de eroism ale constănţenilor

Eugen-Iucsel Maican, agent şef principal, şi Budeanu Vasile Verdișan, agent şef, sunt cei doi poliţişti constănţeni.
Ag. șef principal de poliție Eugen-Iucsel MAICAN de la Poliția Constanța pentru contribuția la  destructurarea mai multor grupări infracționale organizate, printre care un grup format din 31 de persoane, specializat în comiterea de furturi din locuințe. Budeanu Vasile Verdișam, în timp ce se afla în Italia, a salvat mai mulți turiști englezi, care au fost prinși în mijlocul unui conflict dintre suporterii unor echipe rivale de fotbal.

Peste 40 de poliţişti, medaliaţi

În cadrul ceremonialului organizat la sediul instituției, ministrul Carmen Dan a acordat cele mai importante distincții ale MAI pentru profesionalismul și devotamentul cu care angajații și-au îndeplinit atribuțiile și pentru faptul că prin acțiunile lor au salvat vieți omenești sau au prevenit producerea unor situații cu urmări grave și foarte grave. În acest an, peste 40 de agenți de poliție/ subofițeri și ofițeri din cadrul Poliției Române, Poliției de Frontieră Române, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Aviației și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au primit Emblema de onoare a ministerului. De asemenea, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română i-a fost acordată Placheta de onoare pentru prinderea bărbatului care a ucis un polițist din județul Timiș, în luna iunie. Decretată prin Ordin al ministrului nr. 78/2018, Ziua Ministerului Afacerilor Interne s-a sărbătorit pentru prima dată în anul 2018, când 29 de angajați din structuri operative ale inspectoratelor generale ale MAI au primit emblema și placheta de onoare a ministerului, pentru participarea la misiuni de salvare de vieți.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii