Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doctor cu o lungă istorie în luare de mită, trimis în judecată

ro

20 Sep, 2016 17:07 1675 Marime text
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a inculpatei T.L., medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de Evaluare şi Expertiză Medicală a Casei Judeţene de Pensii Botoşani, pentru săvârşirea a 38  infracţiuni de luare de mită în formă continuată şi 93  infracţiuni de luare de mită.
 
În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au efectuat numeroase acte de procedură penală, la delegarea procurorului.
 
Din rechizitoriu rezultă că, în perioada 1997 - 2011, cât timp a deservit Cabinetul de Expertiză Medicală nr. 1 Botoşani, inculpata T.L., a pretins şi a primit diverse sume de bani în lei și valută, precum şi alte foloase materiale, atât direct cât şi indirect de la pacienţii pe care i-a expertizat medical, în vederea îndeplinirii actului de serviciu la care era obligată în virtutea funcţiei, respectiv eliberarea deciziei asupra capacităţii de muncă privind acordarea sau menţinerea într-un grad de invaliditate, scop special urmărit de inculpată în baza unei hotărâri infracţionale individuale pe care a adoptat-o faţă de fiecare pacient, în funcţie de particularităţile stării sociale a acestuia şi dosarului său de pensionare.
 
Anterior, prin rechizitoriul din 24 august 2011, emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, într-un alt dosar penal în care ofițerii SJA Botoșani au fost delegați să efectueze activități de procedură penală, s-a dispus: trimiterea în judecată a inculpatei T.L., pentru săvârşirea unui număr de 13 infracţiuni de „luare de mită” în formă continuată, în prezent fiind condamnată la o pedeapsă de trei ani cu executare şi eliberată condiţionat). Totodată, în dosar s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în vederea completării probatoriului cu privire la un număr de 101 infracţiuni de „luare de mită”, pentru care, faţă de medicul T.L. s-a începuse urmărirea penală, precum şi pentru infracţiunile de „abuz în serviciu contra intereselor persoanei” şi „abuz în serviciu contra intereselor publice”, cu privire la care s-au extins cercetările.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii