Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea, vizată Gabriel Oprea le cere șefilor structurilor pentru situații de urgență să monitorizeze zonele afectate de condițiile meteo

ro

28 Mar, 2015 12:02 1353 Marime text
Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus șefilor structurilor de situații de urgență să mențină o atenție sporită și să monitorizeze evoluția situației acolo unde sunt anunțate intensificări ale fenomenelor meteo-hidrologice, conform informării meteorologice, valabilă începând de sâmbătă - ora 10.00 și până duminică - ora 10.00.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Afacerilor Interne remis astăzi ZIUA de Constanța, în intervalul menționat vor fi ploi însemnate cantitativ, ce vor cumula local 15-20 l/mp și izolat 30-40 l/mp în Dobrogea, în estul și nordul Munteniei și în sudul Moldovei.

În zona Carpaților de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, precipitațiile vor fi, potrivit MAI, mai ales sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă.

„Inspectoratele pentru situații de urgență au pregătit grupele operative de intervenție pentru prevenirea apariției unor situații deosebite. Totodată, în județele unde există riscuri legate de alunecări de teren sau de creștere a debitelor cursurilor de apă se vor activa comitetele locale pentru situații de urgență. Acestea vor fi pregătite pentru a lua măsurile necesare de protecție împotriva inundațiilor", se arată în comunicatul de presă al MAI.

Sursa amintită precizează că la nivelul fiecărui județ coordonarea unitară a componentelor cu responsabilități în realizarea intervențiilor pentru situații de urgență este realizată de inspectorii șefi ai Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență.

„La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervențiilor menține permanent legătura cu grupele operative din județele vizate de fenomenele meteorologice, care vor raporta periodic evoluția situației de la fața locului", se menționează în comunicatul citat.


Sursa foto: gabrieloprea.wordpress.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii