Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar unul din cinci solicitanţi de azil în UE este sirian

ro

20 Sep, 2015 15:57 1526 Marime text
Doar unul din cinci solicitanţi de azil sosiţi în Uniunea Europeană în decurs de trei luni este din Siria, conform datelor Eurostat. Această statistică contrazice afirmaţiile conform cărora majoritatea refugiaţilor au fugit din calea conflictului sirian, relatează Daily Mail în ediţia online, potrivit www.pressalert.ro.
  
Anul acesta au ajuns 500.000 de imigranţi în Europa, dintre care 156.000 numai în august. În loc să ceară azil în primul stat UE în care ajung, cei mai mulţi se îndreaptă spre statele mai prospere din nodul Europei. Numeroşi oficiali şi activişti au afirmat că majoritatea imigranţilor sunt din Siria, acuzând statele europene că depun prea puţine eforturi pentru a-i ajuta.
 
Aceste date „expun minciuna promovată în unele cercuri că mulţi dintre cei care ajung în Europa sunt din Siria", a declarat parlamentarul conservator britanic David Davies. „Cei mai mulţi oameni care fug de război merg în tabere din Liban şi Iordania. Mulţi dintre cei care au ales să-şi rişte vieţile să vină în Europa au făcut acest lucru din motive economice", a ţinut să menţioneze acesta.
 
Sursa foto:  pressalert.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii