Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Sanda Felecan, fost comisar de poliţie, trimisă în judecată pentru fals intelectual

ro

25 Aug, 2014 16:38 1725 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei  Felecan Sanda Liana,  la data faptelor comisar de poliţie, medic în cadrul Centrului Judeţean Bistriţa-Năsăud al MAI, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
 
- abuz în serviciu, în formă continuată, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale ( 43 acte materiale)
- fals intelectual, în formă continuată ( 43  acte materiale)
- uz de fals  (43 acte materiale)
 
      În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt :
 
În perioada 2009 - 2012, la Centrul Medical Judeţean Bistriţa-Năsăud din cadrul  MAI,  Felecan Sanda Liana, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu,  a întocmit 43 reţete cu regim special, pentru obţinerea de medicamente compensate, pentru sine sau pentru alte persoane, fără să existe solicitări ale persoanelor menţionate în reţete, fără ca aceste persoane nominalizate să fi primit reţetele în realitate, fără să fi fost consultate şi fără să fi beneficiat de prescripţiile medicamentoase. 
        De medicamentele compensate prescrise prin inserarea de date neconforme realităţii (în sensul că persoanele menţionate au solicitat şi au primit reţetele, în realitate acestea fiind întocmite prin fals intelectual realizat de Felecan Sanda-Liana, urmat de uz de fals materializat prin folosirea reţetelor) inculpata a beneficiat nelegal, cauzând un prejudiciu total de 8.125, 56  lei, sumă ce reprezintă  şi  valoarea folosului obţinut, în mod fraudulos, pentru sine sau pentru alte persoane.
În cauză, CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE OPSNAJ și CENTRUL MEDICAL JUDEŢEAN BISTRIŢA-NĂSĂUD au precizat că se constituie părți civile.
        În vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus  luarea măsurii asiguratorii, în limita sumei de 8.125, 56  lei, asupra  sumei  deţinute de inculpată în contul său bancar.
 
        În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului  Bistriţa-Năsăud.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform codului de procedură penală finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii