Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Ofiţer criminalist din Poliţia Brăila, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

ro

15 Jul, 2014 13:10 1921 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Eftinică Stănică Iulian, inspector în cadrul Poliţiei municipiului Brăila – Biroul de Investigaţii Criminale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În ziua de 26.02.2014 inculpatul Eftinca Stănică – Iulian, a pretins de la un martor denunțător suma de 1.000 euro, iar în ziua de 28.02.2014 a primit de la acesta suma de 500 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care o are pe lângă un coleg de birou. Prin această intervenție, inculpatul a urmărit ca colegul său de birou să soluționeze favorabil un dosar penal, care-l privea pe martorul denunțător, privind furtul unui autovehicul.         
 
Acțiunile inculpatului Eftincă Stănică – Iulian au vizat doar oferirea de date și informaţii din dosarul în care martorul denunţător avea calitatea de persoană vătămată, în indicarea unor eventuali paşi de urmat în faza urmăririi penale, etc. Aceste lucruri însă, nu au avut efectul aşteptat de martorul denunţător – acela de soluţionare a cauzei în favoarea lui.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brăila, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii