Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Iulian Olteanu, viceprimarul din Mereni, trimis în judecată pentru înşelăciune

ro

17 Jul, 2014 15:00 2886 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Olteanu Iulian, viceprimar al comunei Mereni, jud. Constanta, atât la data săvârşirii faptelor, cât şi în prezent, în sarcina căruia  s-au reținut infracțiunile concurente de :
 
- folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei;
- înșelăciune;
 
       În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
       În cursul anului 2007, cu ocazia formulării cererii de acordare a sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, ce a fost adresată Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Constanța, inculpatul Olteanu Iulian a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în vederea exploatării agricole și a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei.
        Scopul acestor acțiuni a fost acela de a induce în eroare pe reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Constanța și de a obține sprijinul financiar solicitat.
 
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Local Constanța s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 15.961,80 lei, reprezentând sprijin financiar acordat inculpatului Olteanu Iulian pentru campania agricolă 2007.
 
       În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a 2 terenuri aparţinând inculpatului Olteanu Iulian.
 
        Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
    Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii