Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Funcţionar public, trimis în judecată pentru luare de mită

ro

15 Jul, 2014 16:20 1257 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Roşeţi Ianăş, director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP) al Judeţului Caraş – Severin, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită;
 
     În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
   
În perioada 2011 – iulie 2014, inculpatul Roşeţi Ianăş a pretins şi primit de la un martor denunțător pentru 6 contracte încheiate în anii 2011 și 2012 suma totală de 36.000 lei, (cca. 8.000 euro), reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă.
   
Procentul de 10%, stabilit de către inculpat, a fost comunicat denunţătorului cu ocazia încheierii acordului infracţional în cursul anului 2011 şi avea în vedere sezoanele hibernale ce urmau. Determinarea acestei valori în sume concrete se făcea cu ocazia fiecărei remiteri, acestea din urmă având loc imediat după momentul efectuării fiecărei plăţi.

Decizia atribuirii acestor lucrări societăţii comerciale administrate de către martorul denunţător a fost luată exclusiv de către inculpatul Roşeţi Ianăş, neexistând nici măcar aparenţa respectării unor proceduri legale de selecţie şi stabilire a câştigătorului contractelor, prin care autoritatea publică locală încredinţa lucrările de deszăpezire.

De asemenea, inculpatul a fost cel care a stabilit, în mod unilateral, cu privire la efectuarea fiecărei plăţi către societatea comercială administrată de martorul denunțător.  În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Direcției Generale Anticorupție.
        
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caraș – Severin, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii