Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:18 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Daniela Burdeţi, comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu Mureş, reţinută

ro

09 Dec, 2014 11:14 1343 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Tîrgu Mureş au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, (începând de la data de 08.12.2014, ora 2218, până la data de 09.12.2014, ora 2218), a suspectei:

BURDEŢI DANIELA, comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Mureş, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

- 9 infracţiuni de luare de mită

Din ordonanţa de reţinere a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
Suspecta Burdeţi Daniela a contactat agenţi economici, despre care avea informaţii că ar avea activităţi ce intră în sfera de control a Gărzii de Mediu şi despre care, de asemenea, avea informaţii că ar exista nereguli în ceea ce priveşte aprobările sau avizele necesare exercitării acestor activităţi.
Ca urmare a contactării acestor reprezentanţi ai agenţilor economici, suspecta Burdeţi Daniela le pretindea acestora ca, în schimbul neexercitării atribuţiilor de serviciu, respectiv în schimbul neaplicării sancţiunilor prevăzute de lege, să îi plătească unei persoane, reprezentant al unei firme de consultanţă, un onorariu cuprins între 1.000 - 1.500 de lei, pentru întocmirea documentaţiei necesare înlăturării neregulilor constatate.
Astfel, în perioada august-decembrie 2014,  Burdeţi Daniela a pretins de la un număr de 9 reprezentanţii ai unor agenţi economici, ca aceştia să plătească către persoana respectivă, sume de bani cuprinse între  1.000 – 1.500 lei, în schimbul neexercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la aplicarea unor sancţiuni pentru neregulile constatate. Din banii primiţi de către persoana respectivă, jumătate din sumă i-au revenit suspectei Burdeţi Daniela.

Suspectei BURDEŢI DANIELA i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.


Suspecta BURDEŢI DANIELA urmează a fi prezentată, la data de 9 decembrie 2014,  la Tribunalul Mureş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?

Comentarii