Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Armando Iulian Ţurăi, comisar-şef în Poliţia Timiş, trimis în judecată pentru luare de mită

ro

11 Dec, 2014 12:52 1826 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ȚURĂI ARMANDO IULIAN, comisar șef de poliție în cadrul IPJ Timiș – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În cursul lunii august 2014,inculpatul Țurăi Armando Iulian i-a pretins, în mod expres, suma de 4.000 euro unui martor denunțător, pentru a se dispune o soluție favorabilă într-un dosar penal, în care, față de acesta din urmă, erau efectuate cercetări pentru infracțiuni economice.
În baza unei înțelegeri, la data de 14 noiembrie 2014, martorul denunțător a remis inculpatului Țurăi Armando Iulian suma de 4 000 euro, sumă care a fost găsită în portbagajul autoturismului ofițerului de poliție, cu prilejul constatării infracțiunii flagrante.
 
         În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.
 
   Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: pressalert.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii