Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distrugătorul american "Donald Cook" va ajunge în Marea Neagră

ro

20 Feb, 2019 09:35 1602 Marime text

Distrugătorul american "Donald Cook" se îndreaptă în Marea Neagră, pentru a doua oară de la începutul acestui an, informează Flota a VI-a a Forţelor Maritime Militare ale SUA, citează adevarul.ro.

Un grup de nave din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră a început o misiune de supraveghere neîntreruptă a distrugătorului american.

"Fiecare vizită aici ne oferă unica posibilitate de cooperare cu partenerii noştri maritimi", a declarat comandorul Mathew Powell.

În comunicatul Flotei a VI-a a SUA se subliniază că prezenţa distrugătorului în Marea Neagră va consolida stabilitatea în regiune. De asemenea, "Donald Cook" va desfăşura manevre comune cu nave ale aliaţilor din NATO şi ale partenerilor din regiune. Aceasta este a doua deplasare a distrugătorului american în Marea Neagră de la începutul acestui an. În luna ianuarie, USS "Donald Cook" a intrat în portul Batumi din Georgia şi a participat la exerciţii cu două nave ale Pazei de Coastă a Georgiei.

Distrugtorul "Donald Cook" a fost dat în exploatare din anul 1998, iar principalul armament aflat în dotarea acestuia sunt rachetele de croazieră "Tomahawk". La bordul vasului se află între 56 şi 96 de rachete de acest tip.

Citeşte mai mult pe: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii