Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dispare paşaportul, intră pe fir smartphone-ul?

ro

05 Apr, 2016 19:40 1284 Marime text
 
Paşaportul este acel document indispensabil atunci când circulăm în străinătate. În viitorul apropiat însă, acest document ar putea fi digitalizat. Ce înseamnă asta? În primul rând nu va mai trebui să mai avem grija lui atunci când plecăm în străinătate.
 
De „La Rue”, cel mai mare fabricant de paşapoarte din lume, a anunţat, potrivit bt.com, că lucrează la o nouă tehnologie. Mai exact, compania vrea ca informaţiile să fie stocate în smartphone-uri. Martin Sutherland, şeful companiei, a explicat pentru „Times” că a început deja să testeze nouă tehnologie.
 
Paşaportul electronic ar urmă să fie folosit într-un mod similar cu biletele de avion, care pot fi salvate direct pe telefon, fără a mai fi nevoie de a prezenta la check-in şi varianta tipărită. Practic, „La Rue” vrea să creeze un cip care să fie încorporat în telefoane unde vor fi stocate informaţiile legate de permisul de călătorie.
 
Bineînţeles că ideea aceasta stârneşte şi temeri, deoarece smartphone-urile nu sunt chiar cele mai sigure dispozitive, iar un telefon poate fi furat, pierdut sau „spart” de hackeri iar informaţiile personale pot ajunge pe mâini străine.
Cei de la compania „La Rue” susţin că se lucrează la acest capitol, încercându-se găsirea unei modalităţi de a rezolva toate problemele.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii