Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Liviu Petrache și administratorul Marius Merfu din cadrul SMART SA, trimiși în judecată

ro

14 Dec, 2015 16:42 2471 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:
 
Liviu Petrache, la data faptei director al Direcției de Mentenanță și Dezvoltare din cadrul Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport (SMART) SA (societate de interes național deținută de stat), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
 
Marius Merfu, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 20 - 30 aprilie 2015, inculpatul Petrache Liviu, în calitate de director al Direcției Mentenanță și Dezvoltare a SC SMART SA, a pretins și primit pentru sine și pentru alții, de la inculpatul Merfu Marius, 4 telefoane mobile, în valoare totală de circa 16.000 lei, în schimbul intervențiilor sale la nivelul decidenților din cadrul Sucursalei Constanța a societății de stat SC SMART SA, pentru plata unei facturi către firma cumpărătorului de influență.
 
Concret, inculpatul Petrache Liviu a pretins și primit cele 4 telefoane mobile în schimbul promisiunii de intervenție, astfel încât să fie aprobată achitarea unei facturi emisă de societatea inculpatului Merfu Marius.
 
Ulterior, urmare a înțelegerii dintre cei doi, omul de afaceri i-a remis, printr-un intermediar, inculpatului Petrache Liviu un colet ce conținea patru telefoane mobile marca„Samsung Galaxy S6 Edge”.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii