Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directoarea de la Şcoala „Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu a fost demisă!

ro

14 Oct, 2015 11:18 3119 Marime text
 
În urma incidentului de la Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu”  Valu lui Traian, din data de 8 octombrie 2015, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a decis încetarea detașării în interesul învățământului din funcția de  director a doamnei Elena Preda, începând cu 14 octombrie 2015.
 
Cu aceeași dată, domnul Ionel Dedu, profesor de matematică la Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” Valu lui Traian, a fost numit prin detașare în interesul învățământului în funcția de director.

Amintim că o elevă din clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu“ din Valu lui Traian a fost trimisă acasă de către directoare din cauza unei… fuste cu model.

Totul s-a petrecut săptămâna trecută, când eleva care a venit la şcoală cu o fustă albă, şi nu de culoare neagră, aşa cum prevede regulamentul unităţii şcolare, a fost trimisă acasă de către directorul unităţii de învăţământ, pentru a se schimba. În drumul spre casă, eleva a avut de traversat un drum comunal şi o pasarelă peste calea ferată. Familia nu a fost anunţată de incident, iar copila a ajuns singură acasă.

În acest caz, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a demarat o anchetă. Potrivit Legii 257/2013, scoaterea elevilor din clasa în timpul orei, trimiterea lor la colţ, insultele şi jignirile sunt interzise, fiind considerate tratamente degradante.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii