Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa a dat amenzi pe bandă rulantă

ro

18 Jan, 2019 09:57 3250 Marime text

În data de 17.01.2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 272 amenzi contravenționale în valoare totală de 57.230 lei.

Dintre acestea, 15 abateri au fost constatate pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al municipiului Constanța; 25 abateri intocmite pentru cersetorie, consum de alcool în alte locuri decat cele permise, încălcarea unor reguli de conviețuire socială și bună vecinătate; 148 încălcări ale legislației rutiere, 55 abateri pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun, 9 abateri pentru exercitarea unor acte de comerț ilicit, 1 abatere a unui agent economic care nu și-au îndeplinit obligațiile legale privind modul de comercializare a unor produse expuse la vânzare.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii locali au depistat 7 persoane care ofereau spre vanzare 32 de pachete cu tigări fără timbru accizabil și au gasit abandonate pe domeniul public alte 28 de pahete cu tigarete netimbrate. Comercianții ambulanti acționau în Piața Grivița, Piața Tomis 3 și pe strada Soveja în zona Eden.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru identificare, în baza prevederilor art.20 lit.h din Legea 155/2010, iar după stabilirea identității, acestea au fost sancționate contravențional cu  amenzi în valoare totală de 4200 lei.

Todotodată, fiindu-le dispusă măsura complementară de confiscare a 32 de pachete de țigări fără timbru și indisponibilizată suma de 118 lei, bani proveniți din acte de comerț ilicit.

"Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare. Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp). Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!", transmite conducerea Poliţiei Locale Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii