Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diplome de integritate pentru poliţişti

ro

30 May, 2016 20:53 1440 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a acordat, astăzi, diplome de integritate pentru cinci angajați ai MAI care au denunțat către Direcția Generală Anticorupție a MAI (DGA) intenția unor persoane de a le oferi mită. Evenimentul s-a desfășurat în contextul aniversării a 11 ani de activitate a Direcției Generale Anticorupție.
 

„Astăzi subliniem o normalitate. Numărul desistărilor angajaților MAI a crescut cu 10% în ultimul an și din ce în ce mai mulți angajați refuză mita și anunță acest lucru autorităților competente. Doar 0,18% din personalul MAI a fost cercetat anul trecut pentru fapte de corupție, însă fiecare caz în parte are un impact deosebit în societate și tocmai de aceea e nevoie de o abordare nouă în ceea ce privește activitățile de prevenire ale DGA”, a susținut ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.
 

Angajații care au primit astăzi distincții fac parte din cadrul Poliției Române și Poliției de Frontieră Române, aceștia refuzând sume importante de bani sau bunuri de valoare semnificativă pentru a nu-și exercita atribuțiile de serviciu, conform legii.
 
Polițiștii felicitați astăzi de conducerea MAI sunt următorii:
 
Agent de poliție B.C., din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov - Serviciul Rutier  a refuzat un autovehicul marca BMW X6, oferit drept mită pentru a nu întocmi un dosar penal.
 
Agent principal de poliție N.C, din cadrul I.P.J. Harghita a refuzat un autoturism Opel Tigra și o sumă de bani pentru a nu continua cercetările într-un dosar penal.
 
Agent șef de poliție T.I, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Rutier, a refuzat de la un cetățean turc, suma de 1.000 de euro, oferită pentru a permite intrarea în țară a unui autovehicul care avea la bord migranți.
 
Comisar-şef de poliţie P.C, din cadrul I.T.P.F. Iaşi, a refuzat 7.500 euro oferiți drept mită pentru a facilita contrabanda cu țigări și alcool la frontieră.
 
Inspector de poliţie A.T din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş – Biroul de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere, a refuzat 8.000 de lei pentru a interveni într-un dosar penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii