Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diplome de excelenţă la ISU Dobrogea

ro

28 Feb, 2013 22:08 1456 Marime text
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a organizat astăzi festivitatea dedicată aniversării a 80 ani de atestare documentară a Protecţiei Civile în România. 
Activitatea a început cu un ceremonial militar urmat de serviciul religios şi s-a încheiat cu un concurs de desene pe tema situaţiilor de urgenţă „Cu viaţa mea apăr viaţa!”, la care au partcipat elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 19 Constanţa. 
Tot astăzi, pentru activitatea desfăşurată în ultimul an, trei dintre cadrele inspectoratului au fost recompensate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu diplome de excelenţă, diplome ce au fost înmânate de către prefectul judeţului Constanţa – Eugen Bola. Militarii recompensaţi sunt:
maistru militar principal Horaţiu Viorel Constantin – pirotehnician în cadrul Formaţiunii de Protecţie Civilă;
plutonier major Florin Ciocîrlan – subofiţer operativ în cadrul Staţiei de Pompieri Tuzla;
plutonier Paula Anghel – subofiţer tehnic principal în cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice.
De asemenea, preoţii care au oficiat slujba relicioasă au sfinţit şi autospecialele de stins incendii, descarcerarea şi ambulanţele SMURD din curtea Detaşamentului de Pompieri Constanţa – Palas.
 
Primul document scris referitor la organizarea protecţiei civile în România îl constituie Înaltul Decret Regal nr. 468  din 28 februarie 1933 prin care se aproba Regulamentul Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene, ca o necesitate  a protejării populaţiei civile, rezultată în urma efectelor devastatoare ale primului război mondial. De atunci, anual, la data de 28 februarie, se sărbătoreşte Ziua Protecţiei Civile din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii