Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din week-end revine iarna în Dobrogea

ro

02 Feb, 2015 14:54 1775 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 2-15 februarie. Meteorologii se aşteaptă ca vremea să intre într-un proces de răcire, temperaturile urmând să coboare până la nivelul de ger. În plus, precipitaţiile îşi vor face apariţia şi vor avea aspect de ploi şi ninsori.
 
În Dobrogea, vremea va fi caldă pentru începutul lunii februarie în primele zile de prognoză. Astfel, după o uşoară scădere de temperatură în 3 februarie, valorile termice diurne vor ajunge la o medie regională de 10...11 grade, în 5 şi 6 februarie.
 
Aceeaşi evoluţie se estimează şi pentru valorile minime de temperatură, respectiv, o scădere a acestora până în jurul valorii de -1 grad în 4 februarie, iar în următoarele două zile, o creştere semnificativă spre o medie de 4...5 grade.
 
Scăderea de temperatură se va produce începând de vineri, 7 februarie, urmând ca regimul termic să se situeze sub mediile climatologice specifice acestei perioade, până aproape de finalul intervalului. Mediile maximelor termice se vor apropia de limita de îngheţ, respectiv 0...2 grade, iar în nopţile cele mai reci din a doua săptămână de prognoză sunt posibile valori sub -5...-6 grade.
 
Până în data de 7 februarie, temporar, vor fi mai ales ploi, în general slabe cantitativ. Ulterior, probabilitatea de precipitaţii va fi mai mică, exceptând zilele de 11 şi 12 februarie, când vor fi posibile ninsori.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii