Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din cine este format sindicatul militarilor pensionari şi ce obiectiv are

ro

19 Sep, 2010 19:12 1724 Marime text

În ziua de 18.09.2010, la Curtea Brîncovenească, în prezenţa a 102 membri , s-a desfăşurat Adunarea Generală a SCMD- filiala Constanţa

A fost prezentată structura organizatorică a filialei, reliefând faptul că cei 304 membri provin din:

- 247 MApN

- 46 MAI

- 8 SRI

- 2 văduve cu pensii de urmaş

- 1 ofiţer în rezervă , provenit din militar TR

Structura pe grade este următoarea: 1 contraamiral de flotilă, 136 colonei, 95 locotenenţi colonei, 27 maiori, 7 căpitani, 2 sublocotenenţi, 13 maiştri militari şi 21 subofiţeri.

Considerând că vremea vorbelor a trecut şi a sosit momentul unor acţiuni ferme împotriva actualilor guvernanţi, în cadrul adunării s-a stabilit realizarea cadrului organizatoric care să permită participarea eficientă a membrilor sindicatului la acţiuni de protest care se vor desfăşura la nivel local, dar şi în Bucureşti.

Adunarea generală a aprobat desfăşurarea următoarelor acţiuni;

-sprijinirea mitingului organizat de sindicatele constănţene ale poliţiştilor .

-organizarea pichetării Prefecturii Constanţa în ziua de 1 octombrie, ziua internaţională a pensionarilor, împreună cu celelalte organizaţii ale pensionarilor constănţeni.

-participarea la acţiunile de protest organizate în Bucureşti, cu ocazia zilei de 25 octombrie, cu cel puţin 100 de membri şi simpatizanţi.

Pensionarii militari constănţeni şi-au manifestat neîncrederea în ministrul apărării naţionale şi au cerut conducerii SCMD să solicite oficial de la MApN metodologia de recalculare a pensiilor, care a avut ca rezultat exemplele prezentate în conferinţa de presă.

Preşedintele SCMD-FILIALA Constanţa

Col.(r)Remus Macovei

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii