Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din cauza datoriilor, mai mulţi abonaţi din Constanţa şi Medgidia au rămas fără apă

ro

30 Mar, 2012 21:29 1035 Marime text

debransari_medgidia.jpg

Pentru recuperarea datoriilor de la abonaţii rău-platnici, SC RAJA SA Constanţa este nevoită, în unele cazuri, să aplice măsura drastică de debranşare de la sistemul de alimentare cu apă, deşi din punct de vedere financiar nu este o măsură care să avantajeze societatea. Ca orice agent economic, scopul societăţii noastre este să vândă ceea ce produce, să factureze, dar să şi încaseze contravaloarea serviciilor prestate. În această situaţie, RAJA face toate demersurile necesare pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici, pe cale amiabilă. Sute de abonaţi din municipiile Constanţa şi Medgidia care figurează cu facturi restante către SC RAJA SA Constanţa au fost somaţi şi notificaţi, conform procedurilor legale, asupra restanţelor înregistrate la plata facturilor pentru consumul de apă. Mai mult, pentru unii dintre aceşti restanţieri au fost încheiate procese verbale de eşalonare a debitelor, care nu au fost respectate, motiv pentru care peste 100 de abonaţi au fost avizaţi pentru debranşare încă de săptămâna trecută. În cele mai multe cazuri, în urma primirii avizelor, rău-platnicii şi-au achitat debitele. Au existat însă şi situaţii în care nici unul din aceste demersuri nu a adus nici un rezultat, astfel că, în cursul acestei săptămâni, echipele RAJA Constanţa s-au deplasat la aceşti abonaţi rău-platnici.

Reprezentanţii Secţiei Valorificare Producţie din cadrul companiei noastre au acţionat în intervalul 28-30 martie 2012 în cartierul Piaţa Chiliei din municipiul Constanţa, acolo unde apar mereu disfuncţionalităţi în încasarea facturilor şi unde, de regulă, este necesar ca echipele SC RAJA să fie însoţite de trupe de jandarmi. În cazul a 9 abonaţi rău-platnici, care au primit încă de săptămâna trecută avize că vor rămâne fără apă dacă nu-şi achită facturile restante, debranşarea s-a făcut din domeniul public, iar în alte 7 cazuri, din căminul apometric. Au existat însă şi abonaţi care au înţeles că trebuie să-şi plătească facturile pentru apa consumată şi care au găsit imediat resurse, astfel încât s-au încasat aproximativ 5.000 lei.

Şi la intervenţia de astăzi, de la Medgidia, siguranţa lucrătorilor SC RAJA SA Constanţa a fost asigurată de trupe ale Jandarmeriei şi nu puţine au fost situaţiile în care mai mulţi abonaţi datornici s-au manifestat violent, aducându-le injurii salariaţilor societăţii. Cele mai uzuale scuze pentru neplata facturilor au fost lipsa unui loc de muncă, diminuarea ajutoarelor pe care le încasează de la bugetul de stat ori cel local. Echipele RAJA au fost însă intransigente şi abonaţii care au refuzat să achite măcar o parte din factură au fost debranşaţi. În total, au fost debranşaţi 26 de abonaţi şi s-au încasat 2.156 lei din facturile restante a căror valoare totală este de peste 12.000 lei.

Majoritatea abonaţilor persoane juridice care primiseră avize de debranşare a achitat contravaloarea parţială ori totală a facturilor, astfel încât numai în acţiunea de ieri s-au încasat aproape 8.000 lei din suma totală de 11.699,26 lei datorată de 10 agenţi economici din Medgidia.

Avertizăm pe această cale toţi abonaţii care înregistrează datorii către RAJA Constanţa că trebuie să-şi achite facturile restante în timpul cel mai scurt, pentru că altfel riscă să rămână fără apă la robinete.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii