Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din 2015, cardurile de sănătate devin obligatorii. Cum le activăm şi când le folosim

ro

22 Dec, 2014 07:18 1372 Marime text
Cardurile de sănătate au ajuns la asiguraţi în proporţie de aproximativ 90%. Dintre acestea, peste 100.000 au fost deja activate. La începutul anului viitor, cardurile de sănătate vor deveni obligatorii, cel mai probabil de la 1 februarie, conform declaraţiilor preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, informează România TV.

Pentru folosirea acestui card, activarea se va face la orice furnizor de servicii medicale, cabinet de medicină primară, spital, ambulatoriu, laborator la care asiguratul va trebui să apeleze prima dată după primirea cardului. Nu este necesar ca asiguratul să meargă special la medic pentru activarea cardului. Operaţiunea de activare durează maxim 30 de secunde şi constă în înlocuirea PIN-ului de transport al cardului (000) cu un PIN din patru cifre ales de asigurat , pe care acesta nu trebuie să îl divulge. Odată activat, cardul de sănătate va fi prezentat ori de câte ori asiguratul apelează la furnizorii aflaţi în contract cu casa de asigurări de sănătate pentru servicii medicale sau farmaceutice.

De menţionat că pentru serviciile medicale de urgenţă nu este necesară utilizarea cardului de sănătate. Aceste servicii fac parte din pachetul minim de servicii medicale, care se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate, scrie ziarul Evenimentul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii