Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Traficanți de carne vie, trimiși în judecată

ro

16 Oct, 2014 19:43 2558 Marime text
În continuarea comunicatului de presă difuzat în data de 07 august 2014 (http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/1203-comunicat-de-presa-07-08-2014), Biroul de presă al DIICOT este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
 
    Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Oradea au finalizat ancheta în dosarul 104/D/P/2014 privind traficul de migranți sirieni, prin trimitere în judecată a patru inculpați.
 
     Astfel, procurorii DIICOT – ST Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: Emadi Hesamedin, cetățean iranian în vârstă de 47 de ani, Rogojan Beniamin, cetățean român în vârstă de 30 de ani, ambii în stare de arest preventiv, Cioter Marin, 29 de ani, și Hogye Anton Norbert, 23 de ani, ambii în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, în formă continuată.
 
    Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2014, Emadi Hesamedin a iniţiat grupul infracţional organizat (prin punerea în aplicare a planului de organizare a grupului infracţional) şi l-a constituit împreună cu inc. Rogojan Beniamin şi cu alte persoane de cetăţenie străină şi română, rămase neidentificate, la care ulterior, prin intermediul acestuia din urmă, au aderat, în mod succesiv inc. Cioter Marin şi Hogye Anton Norbert. Grupul, format dintr-o pluralitate de infractori, a fost constituit în scopul săvârşirii în formă continuată a infracţiunii de trafic de migranţi, fiecare membru având sarcini  bine determinate în cadrul acestuia.
 
    Totodată, față de inculpatul Emadi Hesamedin există suspiciunea rezonabilă că a preluat în trei rânduri un număr de 9 migranţi de origine siriană, din Oradea şi, respectiv, din Suceava, pe care, împreună cu ceilalţi coinculpaţi, i-a transportat şi transferat la Pensiunea „Cristian” din Băile 1 Mai, unde i-a adăpostit. Ulterior i-a îndrumat şi călăuzit în vederea tranzitării în mod ilegal a frontierei de stat în Ungaria, prin vama Borş, cu destinaţia finală Germania.
 
    De asemenea, inculpatul Emadi Hesamedin a coordonat activităţile infracţionale desfăşurate pe teritoriul României, în perioadele de timp în care s-a aflat în ţară, şi a suportat toate cheltuielile pecuniare privind transportarea, hrana, adăpostirea, închirierea autoturismelor în vederea trecerii ilegale a frontierei de stat a României, în Ungaria, a celor 9 migranţi de origine siriană, respectiv a transportării acestora până la destinaţia finală - Germania, alte cheltuieli curente, precum şi cele privind sumele de bani date coinculpaţilor pentru a-i determina să săvârşească infracţiunea de trafic de migranţi.
 
    Prin rechizitoriu, procurorii DIICOT – ST Oradea au solicitat instanței de judecată să dispună confiscarea specială în folosul statului a sumei totale de 8.500 de euro, indisponibilizați deja, ca fiind sume de bani folosite și/sau obținute pentru comiterea infracțiunilor.
 
    Cazul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Bihor.
 
    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii