Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Suspecţi bănuiţi de trafic de persoane şi proxenetism, audiaţi. Operau prin "metoda Loverboy" (document)

ro

25 Jul, 2018 16:46 2169 Marime text
În această dimineaţă, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat un număr de 7 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Giurgiu, într-o cauză vizând săvârşirea de către mai multe persoane a infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.   

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2016, un număr de 8 suspecţi au recrutat, din România, prin metoda Loverboy și găzduit (în România și în străinătate) mai multe tinere (cu situație material precară sau provenind din familii dezorganizate), pe care le-a obligat, prin amenințări și violențe, să practice prostituția în diferite cluburi sau la stradă, în Italia, Spania și Germania, în folosul lor, precizează procurorii.

  
Până în prezent, au fost indentificate 10 victime, în Italia, Spania și Germania. Din exploatarea lor, membrii grupării au obținut beneficii financiare importante, ce a  fost folosite în achiziționarea de bunuri mobile - în special autoturisme și pentru diverse cheltuieli personale.
  
În urma perchezițiilor au fost ridicate sume de bani (38.500 de lei, dispozitive mobile și IT, documente și înscrisuri) și au fost indisponibilizate mai multe autoturisme.
  
La sediul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 6 suspecţi.
  
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitații Organizate București, al polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. și al jandarmilor.
  
"Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție", menţionează procurorii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii