Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Peste o mie de suspecţi audiaţi şi tone de droguri confiscate în Operaţiunea Archimedes

ro

24 Sep, 2014 18:47 1833 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), împreună cu poliţişti din cadrul structurilor teritoriale ale Direcției de Combatere a Criminalității Organizate  - IGPR au participat în perioada 15-23 septembrie la „Operațiunea Archimedes”, una dintre cele mai vaste acțiuni declanșate împotriva grupurilor de crimă organizată de către autoritățile judiciare din 34 de state, sub coordonarea Europol, cu sprijinul Eurojust, Frontex și Interpol.
     În perioada menționată, pe linia combaterii traficului de persoane, a traficului de minori și a proxenetismului, procurorii DIICOT și polițiștii DCCO au efectuat șapte acțiuni operative, după cum urmează:
    DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova – în trei dosare privind infracțiunile enumerate au fost efectuate 11 percheziții, au fost emise și puse în executare 52 de mandate de aducere, au fost identificate  20 de potențiale victime ale traficului de persoane și au fost reținuți 9 suspecți;
    DIICOT – Serviciul Teritorial Iași –  în două dosare au fost efectuate 5 percheziții, au fost emise și puse în executare 7 mandate de aducere, au fost identificate 12 potențiale victime și au fost reținute 3 persoane.
    DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești – într-un dosar a fost emis și pus în executare un mandat de aducere, au fost identificate 4 potențiale victime și a fost arestat un suspect.
    DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu – într-un dosar penal a fost efectuată o percheziție, a fost identificată o potențială victimă și a fost pus sub control judiciar un suspect.
    În total au fost efectuate 19 percheziții, au fost puse în executare 61 de mandate de aducere, au fost reținuți 13 suspecți și au fost identificate 37 de victime.
    Datele rezultate în urma operațiunii au fost comunicate către Europol care le-a centralizat alături de informațiile livrate de alte 16 state care au participat alături de România la combaterea traficului de persoane, de minori și proxenetism, în cadrul Operațiunii Archimede. Pe această linie în cele 17 state participante au avut lor 47 de acțiuni operative soldate cu 94 de arestări și identificarea a 200 de potențiale victime, din care 30 de minori, conform comunicatului emis astăzi de Europol.
    Totodată, în urma „Operațiunii Archimedes”, pe linia combaterii traficului de droguri au fost arestați 1027 de suspecți, au fost confiscate 599 kilograme de cocaină, 200 de kilograme de heroină și 1,3 tone de cannabis.
    La „Operațiunea Archimedes” au participat 28 de state membre ale Uniunii Europene și alte șase state non-UE: Australia, Columbia, Norvegia, Serbia, Elveţia şi SUA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii