Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Persoane, depistate în timp ce transportau ilegal țigări provenite din Serbia (document)

ro

19 Jul, 2018 15:38 1331 Marime text
Miercuri, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile, respectiv ţigări nemarcate provenite din Republica Serbia, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinți împreună poliţişti de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracţionalităţii Transfrontaliere – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți și Sectorul Poliției de Frontieră Porțile de Fier II au depistat şi oprit în trafic două autoturisme, care se deplasau pe drumul dintre localităţile Crivina şi Chilia, pe raza judeţului Mehedinţi.  

În primul autoturism, de culoare neagră, care avea rolul de antemergător şi era condus de liderul grupării, au fost depistate alte 6 persoane, una dintre acestea în portbagajul maşinii. În cel de-al doilea autoturism, au fost identificate mai multe colete ce conţineau cantitatea de 4989 pachete de ţigări (99.780 ţigarete), fără marcaje fiscale, care au fost aduse cu o ambarcaţiune pe fluviul Dunărea şi descărcate la malul românesc.
  
Prejudiciul creat bugetului de stat prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă este estimat la suma de 60.000 lei.
  
În cauză se efectuează cercetări faţă de 8 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi contrabandă.
  
Procurorii DIICOT- B.T.Mehedinţi au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a  inculpatului Boştioca Constantin Marius care va fi prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă  şi măsura controlului judiciar faţă de un alt inculpat.
  
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
  
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.
  
”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, menționează procurorii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii