Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Mai multe persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri de risc

ro

16 Oct, 2015 15:06 1707 Marime text
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT.) – BT Vâlcea împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Vâlcea cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti, au reușit identificarea unor persoane implicate în comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri de risc, fapte pe care le derulau pe teritoriul municipiului Rm. Vâlcea și București.
 
„Investigaţiile au relevat faptul că în mediul online a fost creat site-ul www.comunitateaprocannabis.com, ce avea ca scop vânzarea de seminţe de cannabis de diferite tipuri, în urma comenzilor efectuate cantităţile solicitate fiind livrate prin intermediul societăţilor de curierat. Un astfel de destinatar a fost și inculpatul Predună Florin, care a procedat la achiziționarea unor produse de natura celor menționate anterior  în vederea înfiinţării unei culturi  indoor și implicit a obținerii de substanţe interzise. Supravegherea creșterii plantelor a fost realizată atât de către susnumit, cât și de inculpatul Anescu Florian Bogdan, comercializarea ulterioară a lor urmând să fie realizată de către  inculpatul Năsui Adrian Florin. Cum cel din urmă participa activ la vânzarea drogurilor de risc pe raza mun. Rm Vâlcea, până la creșterea culturii amintită anterior a apelat la o altă persoană deținătoare de droguri similare ce era dispusă să îi vândă, respectiv inculpatul Uscatu Alin Cristian”, potrivit unui comunicat DIICOT, remis ZIUA de Constanţa.
 
În  seara zilei de 15 octombrie, pe raza orașului Govora a fost organizată o acțiune de flagrant, ocazie cu care a fost depistat inculpatul Năsui Adrian Florin deținând în vederea vânzării cantitatea de 200 grame de cannabis. Totodată, în dimineața zilei de 16 octombrie,  fost efectuate un număr de şapte percheziții domiciliare, context în care a fost identificată pe raza comunei Păușești Măglași, Vâlcea  cultura de cannabis formată de 34 de plante, în stare vegetativă avansată. De asemenea, în zona localității Pietrari, la locația utilizată de Uscatu Alin Cristian au fost identificate până în prezent  circa 50 grame de fragmente vegetale, relativ la care există indicii că reprezintă cannabis.
 
„În cauză s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților Năsui Adrian Florin, Uscatu Alin Cristian, Anescu Florian Bogdan și Predună Florin, sub aspectul săvârșirii infr. de trafic de droguri de risc – prev. și ped de art. 2 al.1 din Legea nr. 143/2000, urmând a fi înaintată Tribunalului Vâlcea propunerea de arestare preventivă”, conform sursei citate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii