Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Grup infracțional organizat bănuit de trafic de persoane, destructurat

ro

07 Mar, 2018 13:50 1508 Marime text
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 7 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de persoane. Trei persoane au fost reținute.

La data de 6 martie a.c, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor DI.I.C.O.T. – S.T. Galați, au acționat pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane.

Astfel, au fost efectuate 7 percheziții la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea unor astfel de infracțiuni, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă, printre care un autoturism, ce ar fi fost achiziționat din banii obținuți ca urmare a exploatării victimelor traficului de persoane.

În cadrul aceleiași acțiuni, au fost puse în executare 24 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul poliției, pentru cercetări.

În urma activităților de cercetare penală, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați, de 23 și 47 de ani și a unei femei, de 32 de ani, cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane în formă continuată.  

Din cercetări a reieșit că , începând cu vara anului 2013, cei trei ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, grup care ar fi acţionat până în vara anului 2017.

În această perioadă, folosind metoda ”Loverboy”, aceștia ar fi recrutat mai multe tinere, pe care ulterior le-ar fi transportat, transferat, și adăpostit, în scopul exploatării sexuale prin constrângere fizică şi psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, în diferite locații în care se practica prostituția, pe teritoriul Marii Britanii.

Sumele de bani obținute în acest fel, ar fi fost însușite de membrii grupului, fiind stabilit până la acest moment, un folos infracţional de cel puţin 90.000 de lire sterline.

În cursul zilei de astăzi, cele trei persoane vor fi prezentate la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Operaţiuni Speciale Galați și ai Inspectoratului de Poliţie Județean Galaţi, precum și al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii