Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Explozivi și capse detonante, ridicate în urma perchezițiilor. Doi bărbați reținuți

ro

23 Nov, 2017 17:48 1624 Marime text
Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au ridicat 150 de grame de exploziv plastic de tip C4, 200 de grame de T.N.T. și 2 capse electrice detonante, de la membrul unei grupări infracționale./ 2 persoane au fost reținute.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unor membri ai unei grupări infracționale organizate.

La activități au participat și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Timiș și Galați.

Astfel, la data de 22 noiembrie a.c., polițiștii au depistat, într-un restaurant din Timișoara, un bărbat, de 25 de ani, din județul Iași, care era urmărit general în baza unui mandat de arestare emis de Judecătoria Pașcani, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Acesta se afla cu un alt bărbat, de 31 de ani, din județul Timiș, membru al aceleiași grupări.

În urma percheziției corporale efectuate asupra persoanei urmărite, în buzunarul interior al hainei au fost găsite 150 de grame de exploziv plastic de tip C4 și o capsă pirotehnică electrică detonantă.

Ulterior, în urma investigațiilor, polițiștii au ridicat alte 200 de grame de  material exploziv de tip T.N.T (trinitrotoluen) și o capsă detonantă electrică, care erau ascunse de către cel în cauză în comuna Săcălaz, județul Timiș, pe un câmp, într-o groapă acoperită cu pământ.

Cercetările sunt continuate față de cei doi, pentru săvârșirea infracțiunii de grup infracţional organizat constituit în vederea comiterii infracțiunilor de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii