Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Bărbat suspect că ar fi făcut trafic cu minori și act sexual cu un copil

ro

13 Oct, 2015 13:22 1209 Marime text
 
Ieri, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş Severin  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a  inculpatului  Radu Costel, în vârstă de 34 de ani, pentru  săvârşirea  infracţiunilor de  trafic de minori şi act sexual cu minor.
  
În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015, inculpatul Radu Costel a racolat prin intermediul sistemelor informatice (jocuri online, reţele de socializare) şi a primit în uscatoria blocului în care locuieşte, minori de sex masculin,cu vârste cuprinse între 12-14 ani, pe care i-a exploatat prin obligarea la acte sexuale, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora.
 
Totodată, din probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul l-a ameninţat pe  unul dintre minori că va dezvălui mai multor persoane, cât şi mamei sale, relaţia dintre cei doi, în scopul de a-l determina să întreţină în continuare acte sexuale cu acesta.
 
La data de 12.10.2015, inculpatul a fost surprins în flagrant în timp  ce se pregatea sa intre in locuinţa sa cu una dintre victime.
 
Facem precizarea că  inculpatul a fost condamnat anterior la patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acte sexuale cu minori, fiind eliberat la data de 13.05.2014, având de executat un rest de 381 de zile.
 
Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă.
 
Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.



Sursa foto: vremeanoua.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii