Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Bărbat, reţinut pentru infracțiuni de trafic de influență. Ce sume de bani pretindea (document)

ro

02 Oct, 2018 15:18 2175 Marime text
La data de 01.10.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Radu Sorin, pentru săvărșirea a două infracțiuni de trafic de influență.  

În fapt s-a reţinut că în luna iunie 2018, pe fondul încarcerării numitului A. S. în cadrul Penitenciarului Rahova, inculpatul Radu Sorin a pretins suma de 3000 euro de la acesta, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari din conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor și promițând că va interveni pe lângă aceștia pentru a-i determina să îndeplinească atât acte ce intră în atribuțiile de serviciu ale acestora, cât și acte contrare acestor îndatoriri (respectiv, recompense, primirea unor pachete suplimentare fără a fi efectuate formalițile impuse de legislația în vigoare, suplimentarea numărului de vizite, alegerea preferențială a camerei, alegerea preferențială a unui loc de muncă în exteriorul penitenciarului).

Urmare a pretinderii folosului anterior menționat, inculpatul Radu Sorin a primit, în diferite tranșe, în perioada iunie-iulie 2018, suma totală de 3000 euro.

De asemenea, în luna septembrie 2018, inculpatul Radu Sorin a pretins suma de 4000 euro de la o persoană, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari din conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor și promițând că va interveni pe lângă aceștia pentru a-i determina să îndeplinească atât acte ce intră în atribuțiile de serviciu ale acestora, cât și acte contrare acestor îndatoriri (respectiv, schimbarea regimului de detenție contrar prevederilor legale, recompense, primirea unor pachete suplimentare fără a fi efectuate formalițile impuse de legislația în vigoare, suplimentarea numărului de vizite, alegerea preferențială a camerei, alegerea preferențială a unui loc de muncă în exteriorul penitenciarului).

Urmare a pretinderii folosului anterior menționat, inculpatul Radu Sorin a primit, în datele de 06.09.2018, și respectiv 01.10.2018, suma de 1500 lei, respectiv suma de 2000 euro, moment în care s-a procedat în cauză la constatarea infracțiunii flagrante comise de către inculpat.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", precizează procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii