Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT audiaza 25 de persoane pentru clonare de carduri

ro

03 Mar, 2010 18:17 1284 Marime text

Un număr de 25 de persoane sunt audiate, astăzi, de procurorii DIICOT, pentru clonare de carduri, în urma a 23 de descinderi în judeţele Vaslui, în Brăila şi în Capitală, informează Poliţia Română. Membrii grupării sunt suspectaţi de fabricarea sau adaptarea de echipamente electronice hardware, pentru obţinerea frauduloasă a datelor confidenţiale de pe carduri bancare, precum şi în scopul falsificării de carduri.

Suspecţii au montat dispozitivele atât pe bancomatele din ţară, cât şi pe cele din străinătate, pentru a obţine date de pe carduri.

Ulterior, au inscripţionat, cu ajutorul unor echipamente specializate, datele obţinute pe alte carduri "blank", pe care le-au folosit pentru extragerea de bani din conturile păgubiţilor, potrivit sursei citate.

Membrii grupării au acţionat în perioada 2009 - martie 2010, în judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi şi în Capitală, precum şi în Noua Zeelandă, Republica Moldova, Italia, Marea Britanie şi Spania.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat echipamente electronice cu ajutorul cărora infractorii au obţinut date de identificare a cardurilor bancare, echipamente pentru falsificarea cardurilor, carduri, calculatoare, laptopuri şi aproximativ 100 de grame canabis.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii