Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diaspora reacționează la declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu

ro

17 Apr, 2015 18:13 1301 Marime text
Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raețchi a declarat azi că liberalii au primit nenumărate mesaje de peste hotare, de la românii care au aflat de declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa lor. Insulta şefului Senatului este revoltătoare şi ascunde dispreţul majorităţii faţă de românii din străinătate după lecţia oferită la prezidenţialele de anul trecut, se arată într-un comunicat remis redacției cotidianului Ziua de Constanța.
 
„Românii din Diaspora cred că afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu potrivit căruia cei din străinătate sunt capabili să îşi vândă «votul pe un mic şi o bere» este revoltătoare şi se adaugă la lungul şir de motive pentru care acesta trebuie să demisioneze din funcţia de şef al Senatului. Nu înţelegem de unde a tras concluzia domnul Tăriceanu că un vot în Diaspora poate fi vândut în mai mare măsură decât unul în Teleorman – şi de ce votul prin corespondenţă e mai tranzacţionabil decât cel clasic. Jignirea fără precedent a preşedintelui Senatului ascunde, de fapt, dispreţul pe care majoritatea condusă de Victor Ponta o are faţă de românii din Diaspora, care, la alegerile din noiembrie 2014 l-au preferat în proporţie de peste 85% pe Klaus Iohannis. Afirmaţia lui Tăriceanu se înscrie în logica PSD după alegerile prezidenţiale şi anume aceea de a găsi tertipuri pentru a bloca, cu orice preţ, votul Diasporei şi la alegerile parlamentare din 2016. În urmă cu câteva zile, Ponta pretindea, în mod eronat, că votul electronic este singura soluţie pentru votul românilor din Diaspora, pentru că ulterior să fie contrazis de Sorin Grindeanu, ministrul Comunicaţiilor, care îi spunea că nu există bani la buget pentru acest proiect. Sunt atât de decişi să nu lase Diaspora să voteze încât se încurcă în explicaţii”, spune Oviud Raețchi.
 
“Încă odată se vede clar că o parte din clasa politică nu a înţeles nimic din votul românilor din 16 noiembrie 2014. Mulţi dintre ei au parcurs distanţe impresionante până la secţiile de vot, iar pentru a vota au aşteptat până la 8 ore, în unele cazuri şi în ploaie. Cum se poate crede că, în aceste condiţii, cineva ar putea fi convins să îşi vândă votul pentru un mic şi o bere?”, se întreabă, la rândul său, Daniel Tecu, preşedintele Federaţiei Ssociaţiilor de Români din Europa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii