Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:23 18 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Diana Stoian, elevă la Şcoala “Remus Opreanu” Constanţa, rezultate deosebite la Concursul Naţional “Ion Barbu - Dan Barbilian”

ro

26 Oct, 2014 20:17 931 Marime text
În acest sfârşit de săptămână, Limba şi literatura română a dat startul olimpiadelor şi concursurilor şcolare ale disciplinei pentru anul şcolar 2014-2015, prin Concursul Naţional cu participare Internaţională “Ion Barbu – Dan Barbilian”, organizat la Călăraşi.
 
Diana Stoian, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr. 7 “Remus Opreanu” Constanţa, îndrumată de prof. Corina Cuşa, a obţinut o merituoasă menţiune la acest concurs.
 
Proba a constat într-o lucrare scrisă ce a avut ca punct de plecare poezia “Copacul” de Ion Barbu şi afirmaţia poetului-matematician “Matematicile pun în joc puteri sufleteşti care nu sunt cu mult diferite de cele solicitate de poezie şi de arte” şi a provocat, prin cerinţe, gândirea autonomă, reflexivă şi critică în raport cu textul literar, imaginaţia şi creativitatea celor peste 60 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi în concurs, sosiţi din 20 de judeţe ale ţării, din Republica Moldova şi din Bulgaria.
 
Diana Stoian a acumulat 92 dintre cele 100 de puncte, dovedindu-şi nu doar talentul literar, ci şi capacitatea de a explora printr-o gândire matematică textul poetic şi de a explica prin limbaj literar frumuseţea matematicii, spun reprezentanţii şcolii. Rezultate foarte frumoase au obţinut şi colegele ei de clasă, Seren Ibraim şi Derya Alim, care au obţinut 86, respectiv 83 de puncte.

Ti-a placut articolul?

Comentarii