Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Dezbatere publică la Prefectura Constanța. Despre ce este vorba

ro

23 Sep, 2016 09:56 2528 Marime text
În aceste momente, la Prefectura Constanța, are loc o dezbatere publică pe tema legislației din domeniul Consiliului Concuretei, la care au fost invitați să partipe reprezentanții autorităților locale din județ.
 
Dezbaterea este moderată de președintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chirițoiu, Directorul CCINA, Dănuț Jugănaru și de prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu.
 
În cadrul evenimentului, autoritățile locale discută despre tipurile de ajutoare de stat care pot fi acordate, legalitatea actelor administrative care instituie măsuri de ajutor de stat, precum şi cele mai bune practici în acest domeniu. De asemenea, se vor prezenta mijloacele de identificare, de către autorităţile contractante, a înţelegerilor anticoncurenţiale între companiile participante la licitaţiile publice. 

„Ne dorim ca localitățile să facă un salt calitativ când este vorba despre investiții. Noi vom sprijini orice inițiativă pentru dezvoltarea localităților“, a declarat astăzi prefectul Adrian Nicoalescu. 

Reprezentanții Consiliului Concurenței spun că legislația din domeniul achizițiilor publice s-a modificat, motiv pentru care autoritățile locale trebuie să se armonizeze cu aceste reguli. Din acest motiv Consiliul Concurenței a elaborat un ghid privind detectarea și descurajarea practicilor anticoncurențiale în cadrul procedurilor de achiziții publice. Ghidul se adresează, în primul rând, autorităților contractante. (Ghidul poate fi consultat în secțiunea Documente a acestui articol)

Menționăm că la dezbatere sunt prezenți foarte puțini primari din județ. De la ora 11:00, tot la Prefectura Constanța, este programată o ședință de instruire a primarilor cu privire la desfășurarea scrutinului alegerilor generale de pe 11 decembrie. La acea reuniune, sunt așteptați cât mai mulți edili. 

UPDATE 2, ora 10:18:
Tot în cadrul dezbaterii publice de astăzi, la Prefectura Constanța se discută și despre bunele practici în domeniul ajutorului de stat. Primarilor li se explică modul în care pot fi evitate incidentele ajutorului de stat. 

UPDATE 1, ora 10:05: 
Practicile anticoncurențiale în cadrul achizițiilor publice reprezintă abateri grave fiind considerate cartel și se sancționează aspru de către autoritățile de concurență din toate țările membre OECD. În unele țări, această faptă este considerată infracțiune.
 
În România, practicile anticoncurențiale în cadrul achizițiilor publice sunt sancționate contravențional, penal și cu interdicția de a participa la proceduri de achiziții publice pentru trei ani. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii