Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezastru pe secţia de neurologie. S-au cerut demisii. Ministrul Sănătății, vizită inopinată la Spitalul Județean Constanța (galerie foto+video)

ro

07 Apr, 2019 22:46 19596 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a încheiat controlul în cadrul SCJU Constanţa. Ce a găsit pe secţii şi ce măsuri a cerut conducerii Spitalului şi a Consiliului Judeţean Constanţa: 

UPDATE4:
 
La finalul controlului a ajuns şi managerul Spitalului, dr. Cătălin Grasa. Ministrul i-a transmis acestuia că asistenta şefă de pe secţia neurologie şi cea de pe triaj nu şi-au făcut datoria şi ar trebui să-şi caute de muncă. Grasa nu a mai apucat să răspundă, decât că anul acesta Spitalul din Constanţa împlineşte 50 de cţnd a fost dat în folosinţă. 
 

Ţuţuianu: "Dacă nu respectă termenel date, Grasa poate să vină cu demisia"!


UPDATE3:
La rândul său, preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu a precizat că este ne neconceput ca managerul Spitalului să nu fie prezent în timpul controlului, în condiţiile în care s-au făcut zeci de drumuri la Bucureşti, la minister pentru rezolvarea problemelor SCJU. Ţuţuianu a spus că dr. Cătălin Grasa ar fi fost anunţat despre această vizită, dar a ajuns abia la finalul ei.
Ţuţuianu a spus că va lua face o analiză completă în legătură cu managerul Spitalului care are trei termene de îndeplinit (radioterapia, Casa Soarelui şi Centrul de la Năvodari). dacă nu respectă termenele, "Grasa poate să vină cu demisia"  - a mai spus Ţuţuianu. Totodată, Ţuţuianu a spus că mâine dimineaţă aşteaptă demisiile asistentei şefe de la neurologie, angajatei de la triaj din UPU, care şi-a permis să dea oamenii afară.
Anul acesta, Spitalul din Constanţa va primi mai mulţi bani decât anul trecut de la MInisterul Sănătăţii.

Pintea: "E dezastru pe neurologie, se impune demisii"


UPDATE 2:
Ministrul a vizitat secțiile de neurologie, cardiologie și pediatrie din cadrul SCJU. Pintea a spus ca la Neurologie a găsit un adevărat dezastru." Am fost pe secţii , pot să vă spun că secţia pediatrie e cea mai în regulă din punct de vedere a colectării deşeurilor periculoae, a aspectului de curăţenie, existenţa dezinfectantelor la intrarea şi ieşirea din secţie. Dezastru este pe secţia neurologie, debandadă, o lipsă totală de organizare. De remarcat că în toate cele trei secţii lipsesc la intrare materialele de protecţie, dar repet, la neurologie nu este în regulă. Nu mă refer la spaţiile nerenovate, dar nu accept mizeria, lipsa de organizare şi felul în care nu se respectă nişte indicatori de calitate. Am găsit într-un salon gol, prosoape murdare, pardoseala mizerablă, acolo urma să intre pacienţi", a spus ministrul. 
Sorina Pintea a propus directorului medical şi preşedintelui CJC, schimbarea asistentului şef de pe secţia neurologie şi un avertisment pentru directorul de îngriiri medicale. Ministrul a precizat că nu mai tolerează ca lucrurile să se desfăşoare după principiul merge şi aşa. Pintea a mai afirmat că în comparaţie cu Spitalul din Ploieşti, cel de la Constanţa stă doarte puţin mai bine la capitolul curăţenie, dar nesemnificativ.
Ministrul a discutat cu şeful de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi despre situaţia de pe această secţie, excesiv de aglomerată. Tocmai de aceea , Ministerul va grăbi deschiderea secţiei exterioare de la Năvodari , pentru ca cel puţin în sezonul extival, UPU din cadrul SCJU să fie ajutat. Totodată vor fi detaşaţi şi câţiva medici pe timpul sezonului estival în cadrul UPU, pentru că este inuman ce se întâmplă mai ales vara aici, a mai declarat, Sorina Pintea.

Pintea vizitează secţiile neurologie, pediatrie şi cardiologie din cadrul SCJU


UPDATE1 :
Directorul spitalului Catalin Grasa se află în drum spre spital, acesta ne-a declarat că a fost anunțat  de vizita ministrului de un angajat al Consiulului Județean după ce Sorina Pintea începuse controlul pe secții.

In acest moment la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei se afla intr-un control inopinat Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii.

Oficial din MS face aceasta vizita nocturna însoțită de președintele CJC, Marius Horia Tutuianu potrivit biroului de presa al CJ, nu exista o tema de control.
Va reamintim, astăzi, de ziua mondiala a sănătății, ocazie cu care președintele României, Klaus Iohannis a decorat spitalul de la Constanța.
Rămâne de văzut dacă în urma acestei vizite a ministrului sănătății vor fi anunțate masuri în ceea ce privește unitatea medicala din județul nostru.
Vă reamintim ca pe  30 martie, Ministrul sănătății a făcut o vizita similara la Spitalul din Ploiești. Atunci, a cerut un control din partea DSP pentru neregulile constatate acolo 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tresy 28 Jun, 2021 23:38 Astăzi se moare cu zile pe secția neuro,de fapt cred ca tot spitalul este grav afectat și au un sistem impus
  • CORTUN GABRIELA 18 Oct, 2019 22:40 Buna seara, printr-o imprejurare nefericita sotul meu a facut un a.v.c. in timpul vacantei noastre la Techirghiol.In ultima zi de vacanta ne aflam la Constanta si atunci s-a intimplat evenimentul nefericit.Am sunat la salvare, a venit in 7 minute, a fost internat la neurologie la spitalul judetean Constanta.Noi fiind din Bucuresti.Internarea a fost pe durata de 21 zile, eu facand naveta zilnic de la Techirghiol la Constanta.Mi-am luat o autorizatie de insotitor, cu plata, pentru perioada de zi.Doresc sa mentionez ca in perioada 19.09.2019 - 08.10.2019 am stat in spital alaturi de sotul meu pe perioada de zi.Personalul de la sectia de neurologie a fost unul de exceptie.Incepand cu doamnele de serviciu, "fetele" care au un rol important schimband penpersii , asistentele medicale, asintenta sefa(o draguta si o amabila), doctoritele tinere si interesate sa-si faca si sa invete profesia si terminand cu deosebita, nepretuita si profesionalista doamna profesor doctor DOCU ANY, care printr-o maniera si apropiere de bonlavi te face sanatos. Multumesc din suflet intregii echipe exceptionale.Pe scurt: curatenie la 2 ore in saloane, mancare pentru bolnavi f.buna, in conditii de higiena, la temperatura potrivita, schimbarea pacientilor la ora regulamentara, medicamentatia data de asistentele medicale corect, doctorii , fie rezidentiali fie cu o vechime in munca analizau fiecare pacient in parte, cu indicatii, sfaturi practice, explicatii pe intelesul lor, iar "creierul" doamna prof.dr.Docu Any un fenomen.Multumesc inca o data!
  • vladimir 09 Apr, 2019 00:56 Pânâ la urmâ șefa de sectie a pâțit ceva ?
  • Ortanza 08 Apr, 2019 14:11 Acest președinte al CJC ,Țuțuianu ,merge să verifice Spitalul numai însoțit de ministrul sănătății? Nu intră în fișa postului să controleze periodic activitatea din Spitalul Județean? Dacă are salariul mare,nemeritat ,și are posibilitatea financiară să se trateze în străinătate de ce să se deranjeze să vadă condițiile MIZERABILE din spital?Cadrelor medicale nu le este rușine, la ce salarii mari primesc acum să nu dea doi bani pe soarta pacienților? Oricât le-ar mări salariile vor avea aceeași comportare nepotrivită pentru ocupația de MEDIC .
  • Ade 08 Apr, 2019 13:58 De ce nu a cerut si demisia sefilor din upu? Pe triaj cate asistente erau de timpul de preluare era prea mare? Stie dna ministru ce trebuie sa faca as? Sa vb intai cu pacientul pt a sti unde sa îl directioneze sa scrie fisa upu sa ii facă prezentarea în calculator sa îl monitorizeze în functie de ce simptome descriu și dacă este numai una oare Cum poate scurta timpii??!! Cu ce este ea devina ca este singura??!!
  • Ade 08 Apr, 2019 13:41 Neurologia se stie ca trebuie renovata urgent! Bineinteles ca as de triaj e vinovata de timpii de asteptare nu dr care sunt si impun sa nu le mai bage pacienti si pt o simpla urticarie unii ii cauta si investighează de N altele de este supraaglomerat si nu mai au loc altii sa intre la consult!! De ce nu sa luat ministra si de boschetarii ce sunt mereu prezenti si dorm acolo degajand un miros mirific pt ca zipul nu isi face treaba! Nu mai zici ce lasa în urma ...sticle/doze bere în wc mucuri tigara și ale mizerii!
  • Ateu 08 Apr, 2019 08:18 Draga elena eu cred ca , ce cumpara cadrele medicale cumpara strict pentru ei eu unu nu cred ca ar cumpara pentru saloane doar se plang de salarii eu cred ca nu au bani suficienti pentru a face donatii pacientilor din spital hai sa fim seriosi la cata aroganta e in spitalul ala pana si femeia de serviciu se da sefa a spitalului asa se comporta in spital despre ce vorbim
  • Elena 08 Apr, 2019 00:30 Imi pare rau, insa pana la lipsa dezinfectantului pe sectie personalul medical, in speta, sefii de sectie, cumpara din banii personali hartie igienica pt saloane, saci menajeri si sapun....., despre ce vorbim ... daca stam sa vb de nereguli ar fi o lista infinita .......