Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desfăşurare impresionantă de forţe în Piaţa Constituţiei

ro

01 Dec, 2014 09:57 1095 Marime text
Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI şi SPP vor participa, azi, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, la eveniment urmând să asiste şi preşedintele Traian Băsescu.
 
Militarilor români li se vor adăuga şi detaşamente de militari din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi Statele Unite ale Americii. În 2014 parada se desfăşoară în Piaţa Constituţiei, după ce Arcul de Triumf a intrat într-un proces de reabilitare şi reparaţii, transmite Mediafax.
 
Evenimentul este programat să înceapă la ora 11.00. Pe timpul intonării Imnului Naţional al României, în semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”.
 
Corul Academic “Divina Armonie”, acompaniat de orchestrele reunite ale Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale, Muzicii Militare a Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul şi Muzicii Militare a Diviziei 1 infanterie ”DACICA” vor interpreta Imnul Naţional.
 
În deschiderea paradei dedicată Zilei Naţionale a României va evolua, cu drapelul naţional, un elicopter MI-17, aparţinând Ministerului Afacerilor Interne.
 
La defilare, Franţa va fi reprezentată de un detaşament format din 30 de militari francezi ai Regimentului 40 Artilerie. În premieră, cu ocazia Zilei Naţionale a României va defila în Piaţa Constituţiei Garda de Onoare a Armatei Republicii Moldova. Forţele armate poloneze vor fi reprezentate de un detaşament din Batalionul Gărzii de Onoare.
 
La paradă va defila, de asemenea, un detaşament al Statelor Unite ale Americii, compus din puşcaşi marini dislocaţi la baza militară de la Mihail Kogălniceanu în cadrul Forţei de Rotaţie a Mării Negre. Aceştia sunt supranumiţi „Lorzii războiului” şi fac parte din Batalionul 2 al Regimentului 2 Puşcaşi Marini din Baza Lejeune.
 
Prin faţa asistenţei, va defila şi detaşamentul Republicii Turce aparţinând Brigăzii 66 Infanterie Mecanizată, care, din 2005, este parte integrantă a Forţei de Reacţie Imediată a Alianţei Nord- Atlantice.
 
 
Prin faţa Palatului Parlamentului vor defila Forţele pentru Operaţii Speciale, componenta specializată de intervenţie rapidă a armatei, destinată să execute cu mare precizie operaţii speciale independente sau în sprijinul forţelor convenţionale. Blocul de paradă al FOS va fi constituit din militari ai Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul”. Brigada şi structurile subordonate au participat, din 2006, în mod constant, la misiuni specifice în teatrul de operaţii din Afganistan.
 
Detaşamentul Forţelor Aeriene Române va fi reprezentat de militari aparţinând Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer “General Nicolae Dăscălescu”, a cărei misiune este apărarea aeriană a municipiului Bucureşti.
 
Sursa foto: arhivă parada 2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii