Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 27 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desfăşurare de forţe NATO la Constanţa Nave de luptă anti-mină acostează în Port

ro

16 Jul, 2014 13:36 1783 Marime text
Patru nave militare NATO, care fac parte din Gruparea Navală de Luptă Împotriva Minelor Marine (Standing NATO Mines Counter Measures Two – SNMCMG-2), vor face o escală în portul Constanţa, în perioada 17-21 iulie.
Gruparea navală SNMCMG-2 este o forţă multinaţională integrată, aflată în compunerea Comandamentului NATO Maritim Aliat, specializată în operaţii de minare-deminare, în vederea asigurării siguranţei navigaţiei, transmite Biroul de presă al Forţelor Navale.
 
Misiunea SNMCMG-2 în Marea Neagră are rolul de a ridica securitatea maritimă în zonă. Navele au mai vizitat portul Burgas din Bulgaria, desfăşurând exerciţii în comun cu marinarii militari români şi bulgari, în cadrul exerciţiului BREEZE 2014.
 
Navele vor acosta în portul Constanţa (Terminalul Pasageri / Dana Pasageri Sud şi Dana RO-RO 5) joi, 17 iulie, în intervalul orar 15.00-17.00. Pentru vineri, 18 iulie, sunt programate activităţi de instruire în comun ale militarilor români şi străini în port.
 
Luni, 21 iulie, navele grupării SNMCMG-2 vor pleca din port, pentru a desfăşura exerciţii pe mare, împreună cu dragoarele de mine Locotenent Lupu DINESCU şi Sublocotenent Alexandru Axente, fregata Regina Maria şi un elicopter Puma Naval. Vizita este cuprinsă în Planul cu Activităţile Internaţionale ale Forţelor Navale Române pentru anul 2014 şi se înscrie pe linia dezvoltării relaţiilor dintre marinarii militari români şi partenerii din Alianţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii