Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperire la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră în portbagajul unui autoturism

ro

21 May, 2019 12:48 1666 Marime text
Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat un cetăţean sirian care a încercat să intre ilegal în ţară, ascuns în portbagajul unui autoturism condus de un conaţional.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 21.05.2019, la ora 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sirian, la volanul unui autoturism marca Nissan, înmatriculat în Danemarca.

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, a fost descoperită ascunsă în portbagaj, într-un spaţiu special amenajat, o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana ascunsă este un cetăţean din Siria, în vârstă de 20 de ani, care a declarat că a recurs la această metodă întrucât dorea să ajungă în Danemarca şi nu avea documentele necesare.

„De asemenea, șoferul a declarat că a preluat tânărul din Grecia, cu scopul de a-l transporta în Danemarca, în schimbul sumei de 6.000 de euro.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun” - au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Sursa foto: Poliția de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii