Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:36 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi la sediul Ambulanței Puls, în cazul Ekeng

ro

09 May, 2016 11:46 1207 Marime text
Mai mulți polițiști și procurori au descins, în această dimineață, la sediul Ambulanței Puls, după moartea fotbalistul dinomovist Patrick Ekeng. Potrivit primelor informații, sunt sigilate uși din cadrul instituției. Reprezentanții Puls spun că niciun director al instituției nu este în clădire.
 
De asemenea, surse judiciare spun că se vor lua probe și din ambulanța care l-a transportat pe fotbalistul Patrick Ekeng la spital. Din ancheta de până în acest moment reies informații contradictorii. În timp ce medicii de la Ambulanța Puls susțin că fotbalistul Ekeng a avut puls când a ajuns la Floreasca, medicii de la spitalul Floreasca spun că sportivul nu avea activitate cardiacă, altfel spus inima lui nu mai bătea când a ajuns la spital.
 
Amintim că fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la spital, vineri seara, după ce medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au încercat timp de 70 de minute să îl resusciteze. Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat și până când a fost urcat în ambulanţă au trecut 2 minute şi 47 de secunde, deși mașina Salvării era pe stadion. Medicul echipei Dinamo a susținut că lui Ekeng nu i s-a făcut resuscitare pe teren. De asemenea, sunt informații potrivit cărora ambulanța prezentă la stadion nu era echipată corespunzător.
 
Departamentul pentru Situatii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne şi specialiştii Ministerului Sănătăţii a făcut o controale la firma de ambulanţă privată Puls. În urma verificărilor, potrivit unui comunicat al MAI, au fost găsite nereguli grave, după controlul Ambulanțelor Puls, cum ar fi: modificarea clasificării ambulanțelor, fără obținerea aprobării legale în acest sens. Singurele ambulanțe funcționale erau de tip A (destinate doar transportului pacienților); au fost identificate medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite. Echipa de control a găsit în trusele medicilor și asistenților, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au găsit și fiole de adrenalină, folosită pentru procedurile de resuscitare; pe ambulanțele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.

După neregulile descoperite de autorităţi, serviciului privat de ambulanţă a rămas fără autorizaţie de funcţionare. Managerul serviciului privat de ambulanţă Puls a ajuns în faţa anchetatorilor, pentru a da explicaţii în cazul morţii dinamovistului Patrick Ekeng.
 
Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, susţine că Serviciul de Ambulanţă Puls nu este la prima abatere. Firma a mai fost amendată şi anul trecut, în urma unei inspecţii neanunţate din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe o ambulanţă a serviciului medical, care se deplasa în trafic.  
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii