Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi la penitenciar la suspecți de înșelăciuni prin metoda Accidentul. Cum acționau suspecții

ro

11 Oct, 2017 11:20 1689 Marime text
Polițiștii din Botoșani și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române efectuează 5 percheziții la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda 'Accidentul'.
 
La data de 11 octombrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și ai Direcției Operațiuni Speciale — Inspectoratul General al Poliției Române efectuează 5 percheziții într-un penitenciar din județul Iași și în localitatea Plevna, județul Botoșani.
 
Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, în care 9 persoane sunt cercetate pentru comiterea infracțiunilor de înșelaciune și complicitate la înșelăciune.
 
Din cercetări a rezultat că, în perioada 10 august — 28 septembrie 2017, acestea ar fi înșelat, prin metoda 'Accidentul', trei persoane din municipiile Botoșani și Dorohoi.
 
Cei în cauză ar fi anunțat victimele de presupuse accidente de circulație în care ar fi fost implicați membri ai familiilor lor și ar fi cerut bani pentru ca pe numele rudelor victimelor să nu fie întocmite dosare penale.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 37.000 de lei.
 
Pentru prevenirea acestui tip de înșelăciune, Poliția Română vă recomandă:
 
Dacă sunteți contactați de pe un număr pe care nu îl cunoașteți de către o persoană care se dă drept rudă, cereți cât mai multe detalii, din care să vă convingeți de identitatea celui în cauză. Verificați pe un număr de telefon cunoscut al acesteia dacă situația de urgență este reală.
 
Nu dați curs instrucțiunilor primite prin telefon de la persoane necunoscute, care pretind că au calități oficiale și reprezintă rudele implicate într-un accident rutier.
 
În cazul unui accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urmă unei hotărâri judecătorești în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăți de asigurări.
 
Nu depuneți sume de bani în conturile unor persoane pe care nu le cunoașteți. Oricine poate fi implicat într-un accident de circulație, dar într-un moment critic ca acesta, singura urgență este cea medicală, nicidecum aspectul financiar.
 
Atât victima, cât și autorul unui accident rutier nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale de urgență.
 
În cazul în care primiți un astfel de telefon, anunțați imediat Poliția, prin apel la 112 sau adresându-vă celei mai apropiate unități de poliție, și respectați întocmai recomandările polițiștilor!
 
Apelăm la persoanele care au rude apropiate, care se încadrează în profilul victimelor unor astfel de înșelăciuni, să ia legătura cu acestea și să le prevină.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii