Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi DNA la Primăria Timişoara

ro

28 Apr, 2015 08:56 2186 Marime text
Procurorii DNA fac percheziţii la această oră la Primăria Timişoara. Conform unor surse judiciare, cei de la anticorupţie vizează retrocedări făcute de administraţia publică locală în ultimii ani.

Printre beneficiari se numara magistrati, procurori, politisti, dar si mai multe familii de rromi care au pus mana pe mai multe case pe de bulevardul C.D. Loga din Timisoara, conform opiniatimisoarei.ro.
 
Unul din numele grele care au beneficiat de o astfel de locuinta este Vasile Bic, actualul prim-procuror al Tribunalului Timis. Acesta si-ar fi cumparat locuinta cu patru camere si dependinte cu incredibila suma de 85 de milioane de lei vechi, adica 8.500 de lei noi. Pentru aceasta ar fi platit un avans de 24,5 milioane de lei vechi, apoi o rata lunară de 962 de lei vechi. Achizitia locuintei de catre prim-procurorul Tribunalului Timis a mai fost anchetata, insa dosarul fusese clasat.
 
De asemenea, este stiut faptul ca rromii au pus mana pe locuinte prin fel de fel de legalitati si prin teroare, in timp ce autoritatile statului nu au reusit sa stopeze aceste fenomene.
 
Potrivit legii 112, locuintele care fusesera nationalizate de catre comunistisi aflate in proprietatea statului puteau fi vandute chiriasilor care le ocupau. Numai ca la Primaria Timisoara, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o nota prin care se permitea vanzarea unor astfel de locuinte celor care nu erau chiriasi in momentul intrarii in vigoare a legii.
 
Din aceasta comisie faceau parte fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul director al Directiei de Patrimoniu, Nicusor Miut si Liviu Barbu fostul sef al ADP.
 
Procurorii anticoruptie, impreuna cu primarul Nicolae Robu si viceprimarul Traian Stoia, au mers la Biroul de Evidenta a Patrimoniului din Primaria Timisoara. Angajatilor li s-a cerut sa opreasca lucrul si li s-a spus ca are loc o perchezitie. Procurorii DNA sunt insotiti si de un politist si un criminalist din cadrul IPJ Timis.
 
Sursa: opiniatimisoarei.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii