Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Descinderi ale procurorilor DIICOT la saloanele de masaj erotic din Constanţa

ro

27 Jan, 2014 15:10 2506 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa  au efectuat în data de 26 ianuarie 2014, un număr de 5  percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din 19 membri, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.

        În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale care deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale au desfăşurat activităţi de proxenetism.

        Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menţionat cât şi prin deplasări la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie , Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării.

        Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale şi familiale precare.

        Pe parcursul activităţii, gruparea infracţională a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii.

        S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliţiei informa  personalul salonului ori de câte ori poliţia desfăşura controale.

        O altă învinuita, concubina liderului grupării, care îşi desfăşura activitatea ca şi cadru didactic la un liceu din Constanţa, se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse sit-uri, în scopul găsirii clienţilor.

        Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus faţă de şapte persoane măsura preventivă a reţinerii, urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

        Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

        Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanţa.

        Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.


UPDATE 1:  Un fost angajat al Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, este cercetat de DIICOT, într-un dosar de proxenetism.

Unitatea de jandarmerie acordă tot sprijinul DIICOT pentru soluţionarea acestui caz, cu menţiunea că este primul caz de acest gen în care este implicat un fost subofiţer al grupării.

Precizarea a fost făcută de Sorin Trancă, purătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis.


UPDATE 2:  Un angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, este cercetat de DIICOT, într-un dosar de proxenetism.

Acesta este angajat în cadrul instituţiei din anul 2003 şi îşi desfăşura activitatea ca agent de siguranţă publică şi patrulare.
Conducerea I.P.J. Constanţa, în conformitate cu statutul poliţistului, a dispus declanşarea cercetării prealabile a acestuia, iar în cazul în care va fi arestat preventiv, va fi suspendat din funcţie.

Unitatea noastră acordă tot sprijinul DIICOT pentru soluţionarea acestui caz.


UPDATE3:

În această seară, procurorii DIICOT Constanţa vor prezenta judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă, 6 persoane, cercetate într-un dosar de proxenitism.

Printre cei şase este un poliţist al Secţiei 3 Poliţie Constanţa, fost jandarm, un alt fost jandarm, care şi-a dat ieri demisia, şi un cadru didactic de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Cadrul didactic este profesor de informatică şi se numeşte Margareta Drăguţ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii