Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Zanfir Iorguş combate declaraţiile lui Ponta

ro

13 Feb, 2012 18:38 1367 Marime text

Deputatul Zanfir Iorguş susţine că liderul PSD, Victor Ponta nu a fost bine informat ori a transmis un mesaj politic atunci când a cerut sancţionarea prefecţilor din Vrancea, Buzău şi Constanţa. Iată ce declară deputatul despre afirmaţiile preşedintelui PSD:

„Referitor la declaraţiile de presă ale preşedintelui PSD Victor Ponta, despre situaţia din judeţele Vrancea, Buzău şi Constanţa, unde dânsul deja a stabilit cine sunt victimele (preşedinţii consiliilor judeţene) şi cine sunt vinovaţii (prefecţii), îi spun domnului preşedinte că, ori nu e bine informat, ori a vrut să transmită un mesaj politic, ca multe altele de acest gen.

Realitatea din aceste judeţe ne-a demonstrat, o dată în plus, dacă mai era nevoie, ineficienţa consiliilor judeţene, ca instituţii publice, ce gestionează bugete de peste 3.500 de miliarde de lei şi care nu reuşesc să rezolve situaţiile de urgenţă care apar în localităţile unui judeţ, aşteptând, de fiecare dată, ca Guvernul să le rezolve problemele. Să nu uităm că, ca şi structură administrativ-teritorială, consiliul judeţean este înfiinţat să regleze decalajele ce apar între bugetele localităţilor dintr-un judeţ şi să intervină acolo unde există situaţii critice.

Iată încă un argument în plus, domnule preşedinte, să susţineţi şi dumneavoastră, cât mai repede, noua reorganizare administrativ-teritorială a României.

Cât priveşte situaţia de la Mangalia, aş vrea să-i spun domnului preşedinte că :

- nu prefectul Judeţului Constanţa a cheltuit banii bugetului local pe petreceri şi spectacole în timpul verii (la unele dintre acestea aţi participat şi dumneavoastră), ci fostul edil Tusac, care a lăsat Primăria fără niciun leu în plină iarnă, ba, mai mult, a lăsat datorii de aproape 400 de miliarde de lei, în timp ce cetăţenii oraşului stau în frig.

- nu prefectul Judeţului Constanţa a gonit societatea Petromidia, cea care asigura, în permanenţă combustibiliul necesar producerii agentului termic către populaţie, ci fostul primar Tusac. El este cel care a adus, în locul fostei societăţi, firma sa de casă, „Callatis Therm", prin finul lui Ciupercă, societate cu un capital social de 500 de RON, incapabilă să furnizeze agentul termic în condiţii normale.

- nu prefectul Judeţului Constanţa i-a spus fostului primar Tusac să intre în incompatibilitate, lucru stabilit atât de ANI, cât şi de instanţele de judecată - Tribunalul şi Curtea de Apel Constanţa.

Eu cred, domnule preşedinte Ponta că, dacă se dorea acordarea unui ajutor pentru Mangalia, Consiliul Judeţean Constanţa avea posibilitatea şi obligativitatea în acelaşi timp de a disponibiliza fondurile necesare pentru rezolvarea problemei căldurii, aşa cum a făcut Guvernul României, cel care a alocat 1,5 milioane de lei din rezervă.

Drama este cu atât mai mare cu cât primarul interimar Constantin Filimon, Tusac şi consilierii USL, obedienţi lui, preferă să nu folosească banii de la Guvern şi de la bugetul local decât în alte scopuri, altele decât cele pentru achiziţionarea combustibiliului.

De aceea, domnule preşedinte PSD Victor Ponta, dacă vreţi neapărat să sancţionaţi nişte vinovaţi, atunci aţi putea să-i sancţionaţi pe fostul primar Tusac şi pe consilierii USL care, timp de trei ani de zile au creat haos în Mangalia".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii